Splošni pogoji

1. Opredelitve

1. Ponudnik je samostojni podjetnik AMA-AMA, ADRIJANA GASPARI s.p., Kasalova ulica 3, 1230 Domžale, matična številka: 7030304000Davčna številka: 49402374, podjetje ni zavezanec za DDV.

Ostali podatki o ponudniku:

Št. poslovnega računa: SI56 0205 3112 5621 749, odprt pri NLB, d.d.
Zavezanec za DDV: NE
Vpis v register AJPES – št. sklepa o vpisu 316-06-00501-2016/2
Adrijana Gaspari s.p. je član trgovske zbornice.
Kontaktni email: info@ama-ama.si

2. Spletna stran in trgovina Ama-ama.si je informacijski sistem, ki ga upravlja ponudnik in je namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom.

3. Splošni pogoji so ti splošni pogoji za uporabo spletne strani in trgovine Ama-ama.si, ki določajo pogoje, omejitve in način uporabe spletne strani in trgovine Ama-ama.si, pogoje prodaje izdelkov, ki jo izvaja ponudnik preko spletne strani in trgovine Ama-ama.si ter pogoje nakupa izdelkov preko spletne strani in trgovine Ama-ama.si.

4. Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran in trgovino Ama-ama.si oz. preko spletne strani in trgovine Ama-ama.si opravlja nakupe.

5. Vsebine so vsi podatki, informacije, gradiva in druge vsebine, objavljene na spletni strani in trgovini Ama-ama.si, kar med drugim vključuje tudi besedila, slike, fotografije, glasbo, video vsebine, programsko opremo, zvočne vsebine, grafiko, blagovne in storitvene znamke ter drugo.

2. Pogoji, omejitve in način uporabe spletne strani in trgovine Ama-ama.si

6. Ponudnik samostojno določa:

 • vsebine na spletni strani in trgovini Ama-ama.si;
 • ponudbo izdelkov, ki jih prodaja preko spletne strani in trgovine Ama-ama.si;
 • druge pogoje izvajanja svojih storitev ter
 • vse ostalo v zvezi s spletno stranjo in trgovino Ama-ama.si.

7. Nakupe preko spletne strani in trgovine Ama-ama.si smejo opravljati samo osebe, ki so starejše od 18 let. Osebe, stare od 15 do 18 let smejo nakupe preko spletne strani in trgovine Ama-ama.si opravljati samo ob predhodnem pisnem soglasju staršev oz. zakonitih zastopnikov.

8. Šteje se, da uporabnik s prvo uporabo spletne strani in trgovine Ama-ama.si soglaša s temi splošnimi pogoji in vsem ostalim v okviru spletne strani in trgovine Ama-ama.si.

9. Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja.

10. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
 • pošiljatelj bo jasno razviden;
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bo ponudnik jasno določil pogoje udeležbe v njih;
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

11. Uporabnik je dolžan uporabljati spletno stran in trgovino Ama-ama.si v skladu stemi splošnimi pogoji in veljavnimi predpisi ter na način in v vsebini, ki sta skladna z namenom, s katerim ponudnik zagotavlja spletno stran in trgovino Ama-ama.si.

12. V primeru kakršnekoli kršitve teh splošnih pogojev je uporabnik – kršitelj ponudniku in tretjim osebam odgovoren za vso nastalo škodo, ponudnik pa ima pravico onemogočiti uporabniku nadaljnjo uporabo spletne strani in trgovine Ama-ama.si. Ponudnik sme nadalje uporabniku brez opozorila preprečiti nadaljno uporabo spletne strani in trgovine Ama-ama.si.

13. Uporabnik je dolžan uporabljati spletno stran in trgovino Ama-ama.si izključno v nekomercialne namene. Prav tako je prepovedana uporaba spletne strani in trgovine Ama-ama.si za prenašanje škodljivih programov (kot npr.: virusi), kakor tudi kakršnakoli druga zloraba spletne strani in trgovine Ama-ama.si.

14. Spletna stran in trgovina Ama-ama.si ter vse objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

15. Blagovne in storitvene znamke ter logotipi (npr. znamka ama-ama in logotip), objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljena ponudnika.

16. Ponudnik ne odgovarja uporabnikom za morebitno nedosegljivost spletne strani in trgovine Ama-ama.si, za motnje pri dostopu do spletne strani in trgovine Ama-ama.si, za motnje pri uporabi spletne strani in trgovine Ama-ama.si, za slabšo kakovost spletne strani in trgovine Ama-ama.si ter za katerokoli drugo napako na in v zvezi s spletno stranjo in trgovino Ama-ama.si.

17. Ponudnik sme brez predhodnega opozorila prekiniti delovanje spletne strani in trgovine Ama-ama.si: (i) če zaradi napake, okvare, naravne ali druge nesreče ter iz drugih podobnih vzrokov tehnično ne more zagotavljati spletne strani in trgovine Ama-ama.si in (ii) če je to potrebno zaradi vzdrževalnih del na omrežju oz. drugi infrastrukturi.

18. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za:

 • vsebine, ki jih tretje osebe objavijo na spletni strani in trgovini Ama-ama.si in kakršnekoli nezaželene posledice objave teh vsebin v razmerju do kateregakoli tretjega;
 • nedelovanje spletne strani in trgovine Ama-ama.si;
 • kakršnekoli neželene posledice, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi uporabe spletne strani in trgovine Ama-ama.si.

19. Ponudnik, njegovi zaposleni, zunanji sodelavci in poslovni partnerji v nobenem primeru niso odgovorni za direktno, indirektno, naključno, specialno ali posledično škodo oziroma kakršnokoli povzročeno škodo, kot sledi:

 • za poškodbe in zdravstvene posledice katerekoli narave, povzročene indirektno ali direktno z ogledom ali uporabo spletne strani in trgovine Ama-ama.si;
 • za nepooblaščeno rabo strežnikov in strežniških sistemov in s tem ogrožanje osebnih informacij uporabnikov oziroma vseh hranjenih informacij;
 • za katerokoli prekinitev prenosov s spletne strani in trgovine Ama-ama.si ali nanjo;
 • za napake v programski kodi, viruse, trojanske konje ali podobno.

20. Uporabnik sam nosi vse stroške, povezane z uporabo spletnih strani in trgovine Ama-ama.si.

21. Ponudnik lahko v okviru spletne strani in trgovine omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi na elektronske novice in obvestila občasno obvešča o novostih na spletni strani in trgovini Ama-ama.si, o novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.  Za prijavo na novice in obvestila je obvezen vnos veljavnega elektronskega naslova. Po prijavi na elektronske novice in obvestila bo uporabnik prejel elektronsko pošto, s katerim mu bo ponudnik potrdil prijavo na elektronske novice in obvestila. Ponudnik bo uporabniku pošiljal novice in obvestila na elektronski naslov v obsegu in vsebini v skladu s svojo presojo. Uporabnik se lahko od prejema novic in obvestil kadarkoli odjavi, s klikom na povezavo vsebovano na dnu prejete novice oz. obvestila. Prejete novice in obvestila so zgolj informativne narave.

Postopek nakupa

22. Nakupovalna košarica

 • Na spletni strani nakupovalne košarice so prikazani izdelki, ki ste jih med iskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen artikel iz nakupovalne košarice, kliknite na (X) simbol, ki se nahaja ob izdelku, ali vnesete količino 0 in kliknete na “Posodobi voziček”. Če želite dodati določen artikel v košarico, morate klikniti na povezavo “Nadaljujte z nakupovanjem”. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete v spletno trgovino.
 • Podatke za dostavo vnesete v razdelku ”Podatki Kupca” (lahko se registrirate ali naročite kot gost). Vaše naročilo lahko pošljemo tudi na naslov različen od plačnika – to omogočite s klikom na okvirček “Pošljemo na drug naslov?” Če so podatki pravilni, kliknete ”Pregled naročila ->” kjer pregledate naročilo in izberete način plačila. Za zaključek nakupa kliknete “Zaključi nakup”.
 • Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se vam na spletni strani prikaže tekst “Prejeli smo vaše naročilo.” Poleg tega boste na elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob registraciji, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi o naročilu.

23. Potrditev naročila

Po zaključku naročila boste na posredovani elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila. V omenjenem elektronskem sporočilu boste tudi seznanjeni, da nam lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj pišete na elektronski naslov

24. Hranjenje naročila

Z oddajo naročila v spletni trgovini www.ama-ama.si se strinjate s plačilom in s tem sklepate kupoprodajno pogodbo. Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.

Na pisno zahtevo lahko kupec kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu.

Pogoji nakupa in prodaje izdelkov preko spletne strani in trgovine Ama-ama.si

25. Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku ob vsakem nakupu izdelkov preko spletne strani in trgovine Ama-ama.si zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost oz. rok dobave izdelkov,
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) cene izdelkov, iz katerih bo tudi razvidno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane uporabnika vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

26. Ponudnik uporabnikom zagotavlja naslednje plačilne metode:

a) Plačilo po povzetju, ki je primerno, če uporabnik želi, da se mu naročeno blago dostavi na njegov domači naslov v Sloveniji. Plačilo ob povzetju je možno izbrati le za izdelke težje od 250 gramov ter dražje od 23 EUR. S tem ukrepom smo kupcem omogočili nižje in bolj fleksibilne stroške pošiljanja.

b) Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika. Ob plačilu uporabnik prejme potrdilo o plačilu in kupljeni izdelek na izbrani naslov -domači naslov ali katerikoli drugi naslov na območju Slovenije.

c) Plačilo s kreditnimi karticami preko sistema Paypal. Paypal je način plačila z VISA in Mastercard kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca. V kolikor naročite izdelek in bi želeli plačati preko storitve PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli v roku nekaj dni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov,  ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročlila.

Račun prejme plačnik računa in ne prejemnik, če je to druga oseba.

27. Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih uporabnik potrdi pri naročilu na spletni strani ali v spletni trgovini.

28. Roki veljavnosti akcijskih ponudb so vsakokrat navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo.

29. Uporabnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema izdelka ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe (OBRAZEC), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Uporabnik lahko svojo odločitev sporoči pisno na naslov Ama-ama, Adrijana Gaspari s.p., Kasalova ulica 3, 1230 Domžale ali po elektronski pošti na na naslov info@ama-ama.si. V primeru odstopa od pogodbe je dolžan uporabnik vrniti izdelek ponudniku v roku štirinajstih (14) dni od sporočila.

Prav tako se za pravočasno obvestilo o odstopu od pogodbe šteje tudi neposredno vračilo izdelka v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo za to potrebno predhodno obvestilo.

Vrnjeni izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in količinsko nespremenjen. Edini strošek, ki bremeni uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila izdelka. Uporabnik vrne blago na naslov: Ama-ama, Adrijana Gaspari s.p., Kasalova ulica 3, 1230 Domžale. Ponudnik uporabniku vrne celotno kupnino brez obresti najkasneje v roku štirinajstih (14) dni po prejemu sporočila o odstopu, z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil kupec.

30. Ponudnik uporabnikom zagotavlja, da so vsi izdelki v prodaji na spletni strani in v spletni trgovini www.ama-ama.si originalni. Informacija o proizvajalcu in/ali dobavitelju je na voljo uporabniku.

Stvarna napaka 

31. Napaka kupljenega izdelka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na samem izdelku. Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku ter ponudniku omogočiti pregled izdelka.

Kupec, ki je ponudnik pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

 • ali odpravo napake na izdelku;
 • ali vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • ali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Garancija

32. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom ponudnika.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri ponudniku, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Reklamacija

33. Vsako pritožbo bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na e-naslov info@ama-ama.si ali na številko 040 837 327.

Pritožbe in spori

35. Ponudnik si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova ali pisno na naslove ponudnika, razvidne na spletnih straneh ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe, lahko v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat.št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov. ECDR je pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS (v nadaljevanju: MGRT) registriran kot izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov in bo t.i. posredovalno-razsojevalni postopek (kombinacija mediacije in arbitraže), za katerega se je odločil ponudnik, izvajal v skladu s »Pravili ECDR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov«, ki so objavljeni na spletni strani www.ecdr.si. Na ta način je kupcu/potrošniku zagotovljen hiter, enostaven in učinkovit način izvensodnega reševanja potrošniških sporov, saj je postopek zaključen praviloma v 30 dneh in je za kupca/potrošnika brezplačen (kupec/potrošnik krije zgolj stroške svojega morebitnega pooblaščenca). Pobuda za začetek postopka se vloži na obrazcu, ki je v elektronski obliki dostopen na spletni strani www.ecdr.si ali v papirni obliki na sedežu ECDR. Postopke izvensodnega reševanja potrošniških sporov vodijo nevtralni strokovnjaki, akreditirani pri ECDR, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane z ZlsRPS in so vpisani v register izvajalcev pri MGRT. Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov.

3. Pravica do zasebnosti in varovanje osebnih podatkov

36. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki pridobljeni preko spletne strani in trgovine www.ama-ama.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

37. Zbiramo naslednje podatke:

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

38. Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje Ama-ama, Adrijana Gaspari s.p., Kasalova ulica 3, 1230 Domžale (v nadaljevanju: Upravljalec).

39. Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkov in za pošiljanje promocijske e-pošte za spletno trgovino www.ama-ama.si. Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljavec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavnim službam bo Upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo izdelkov kupljenih v spletni trgovini.

Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Uporabnik/kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

40. V kolikor uporabnik/kupec želi izbris osebnih podatkov iz spletne strani Ama-ama.si, lahko to stori s pisno zahtevo na email: info[@]ama-ama.si. Na podlagi pisnega zahtevka bomo izbrisali zgodovino uporabnikovih nakupov (ter vse podatke povezane z njimi) vključno z email naslovom. Drugih podatkov v svojih bazah ne shranjujemo (kreditne kartice, podatki o paypal računu ipd.) oziroma uporabnika preko njih ne moremo identificirati.

Uporabniku lahko na zahtevo posredujemo seznam osebnih podatkov, ki jih hranimo v svojih bazah. Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

4. Končne določbe

41. Ponudnik sme v skladu s svojo odločitvijo kadarkoli spremeniti te splošne pogoje. Ponudnik bo obvestil uporabnike o spremembah splošnih pogojev na običajno zanesljiv način (z objavo na spletni strani).  Šteje se, da uporabnik soglaša s spremembami splošnih pogojev, če po objavi sprememb nadaljuje z uporabo spletne strani in trgovine Ama-ama.si.

42. Predmetni splošni pogoji začnejo veljati  23.11.2015.

43. Dodatne informacije v zvezi z uporabo spletne strani in spletne trgovine so uporabnikom na voljo na telefonski številki 040 837 327 in elektronskem naslovu info[@]ama-ama.si.